keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kirje

Siihen aikaan, kun ei netistä eikä deittipalveluista ollut mitään hajua, mutta kuitenkin piti jollain tavalla saada kontakti toiseen sukupuoleen. Silloin mm. vuonna 1957 oli tapana laittaa lehtiin kirjeenvaihtoilmoituksia ja niinpä niitä laiteltiin ja vastauksiakin saatiin. Tässä yksi, minkä tänään löysin.

Teille Tuntematon!

Monet terveiseni saapukoon teille sinne Kiteelle minulta täältä Kontiolahdesta. Olen jo kauan ajatellut että olis kiva jos olis oma kirjeystävä ja niinpä päädinkin koettaa onneani sillä onnihan se olisi jos saisi todella sen kirjeystävän. 
Lienee paikallaan jos esittelen vähän itseäni. Niin olen 173 sm pitkä, tummatukkainen ja sinisilmäinen. Kotoisin minä olen Kuusamosta mutta olen sotapalvelustani suorittamassa täällä Kontiolahdessa. Tulin armeijan palvelukseen lokakuussa joten ikäni te varmaan arvaatte. Valokuvaa mulla ei kunnollista ole tälläkertaa mistä lähettää, mutta käyn aivan piakkoin passivalokuvaamossa sitten kyllä saatte kuvanikin jos niin haluatte, riippuu tietenkin teistä vastaatteko tähän töherrykseeni.
Toivon ainakin että vastaisitte ja minäkin saisin todellisen kirjeystävän. Taitankin lopettaa tällä kertaa.
Hauskaa kevään jatkoa teille vaan ja näkemiin tv  Arska (korpraali)

Nämä vanhat kirjeet ovat tosi liikkuttavia kaikkine kirjoitusvirheineen ja hauskoja lukea kymmenien vuosien jälkeen. Nimet ja paikkakunnat olen muuttanut paitsi tuon Kontiolahden.
Siihen aikaan teititeltiin tuntemattomia, neiti oli neiti ja rouva oli rouva.
Mitähän kaikkea vielä laatikoitten kätköistä löytyy, ainakin nippu vanhoja rakkauskirjeitä.

5 kommenttia:

peequu kirjoitti...

Siis tosiviehättävää ja kaunista. Soisinpa nykypäivänä moista harrastettavan.

orvokki4 kirjoitti...

Ihana.. vastasitko?

maximex kirjoitti...

Hienoa. Älä vaan hukkaa.

Tein omalta osaltani sen edellisvuonna. Kadun ja harmittaa.

Kaikki intinaikaiset
ja sitä vanhemmmat sekä eronjälkeiset nuoremmat, aina siihen asti josta kirjoittelin joskus plokia ek-aikana.

Kun kirjeen mä löysin, vanhan ja kellastuneen...

Petriina kirjoitti...

Voi että! Minullakin on jossain solttupojan lähettämä kirje "tuntemattomalle", josta eräässä tilaisuudessa oli ottanut kuvan. Tuli siis kirjeen mukana se kuvakin ja mahdoinkohan edes kiittää! Taisin olla korviani myöten muissa kuvioissa silloin, silti, kyllä olisi pitänyt kiitoskirje lähettää. Siihen aikaan teititeltiin kunnes tyttö - yleensä vasta ekatreffeillä - teki sinunkaupat.

Laali kirjoitti...

Voi kuinka kivaa että tuollainen on säilynyt! Ihana!