torstai 6. lokakuuta 2011

Hellettä Rhodoksella

Matka Rhodokselle alkoi siitä, kun ystäväni tuli lauantaina luokseni Turusta. Ennen lähtöä piti vielä hoidella pari juttua Hyvinvointimesuilla. Laukku oli jo pakattu lähes kokonaan joten lähtöä vain odoteltiin. Iltapäivällä käytiin  Lentoparkkia katsomassa kuinka sinne ajetaan, koska oli tarkoitus mennä kentälle hänen autollaan. Parkki ei ollut terminaalien edessä vaan vähän kauempana, enkä minä ollut siellä koskaan käynyt joten vähän hakusessa oli. 

Sitten mietittiin menäänkö nukkumaan vai valvotaanko koko yö, kun lento oli aikaisin aamulla ja kentällä piti olla jo aamulla kolmen aikoihin. Ei sitten nukuttu koko yönä yhtään, mutta ei väsyttänytkään.

Lento meni mukavasti ja olimme perillä puolen päivän aikaan. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oli ihanan lämmin.
Huoneet saimme heti (meillä oli eri huoneet,sopi hyvin minulle) ja sitten laukkuja purkamaan ja kaupunkia katselemaan. Kovasti  oli Rhodos muuttunut sitten viime kerran, oli siitä ainakin 20 vuotta kun olin siellä edellisen kerran käynyt.

Aurinko paistoi koko viikon pilvettömältä taivaalta ja helle oli todella kova eikä yölläkään ollut yhtään viileämpää, onneksi huomasin, että huoneessa oli ilmastointilaite ja kun maksoi 36 euroa niin johan viileni.
Ihmiset olivat erittäin ystävällisiä ja mukavia joka paikassa mihin menimme eikä tarvinnut paljonkaan muuta puhua kuin suomea.

Vaikka meillä oli eri huoneet, niin olimme kuitenkin kaiken aikaa yhdessä, kävelimme paljon, kiertelimme vanhassa kaupungissa, katselimme kauppoja ja istuimme varjoisissa katukahviloissa katsellen ihmisiä.
Illan hämärtyessä menimme Antique Ravintolaan syömään ja kuuntelemaan kreikkalaista musiikkia ja aina silloin tällöin joku henkilökunnasta tai vieraista pisti tanssiksi.

Myöhemmin illalla tie vei Elliin ja päästiin tanssimaan suomimusiikin tahtiin, valssia,tangoa humppaa ja tietenkin fuskua mikä oli ystäväni lempitanssi ja kyllä sitä tanssittiinkin.
Olihan siellä Ellissä parina iltana Dannykin esiintymässä ja tanssittamassa suomalaisia.

Viikko kului pian, aivan liian pian ja oli kotiin lähdön aika ja yölento edessä. Lento oli toista tuntia myöhässä lennonjohdon hidastelakon takia joten aamu taas koitti ja klo 5 maanantaina olimme kotona.
Loma oli kerrassaan ihana ja meillä oli todella hauskaa yhdessä joten uutta matkaa suunnitellaan.
Rhodos on tosi kiva lomapaikka joten varmasti palaan sinne uudestaan, ehkäpä jo ensi keväänä.

4 kommenttia:

Anjuusa kirjoitti...

Aina herää kova matkustushalu, kun lukee tämmöisiä juttuja. Sulla oli varmaan mahtavaa kun seurana oli tanssinhaluinen ja -taitoinen seuralainen. Vaikka itse matkustaminen valvomisineen on rankkaa, on se kuitenkin poikkeuksellista ja seikkailullista, siis tosi kivaa.
Tämä sademyrskyinen ilma varsinkin aiheuttaa mulle kovan hingun päästä lämpimään.

orvokki kirjoitti...

Olet tainnut jo toipunut noista yölennoista.. ja mikä ettei, kun lomallasi sait kerättyä energiaa.

Kuulosti todella nautittavalta viikolta, eikä vähiten seuralaisen vuoksi, hän kun tykkäsi myös tanssia. Mikä siinä on, että vaikka päivällä on kaikkea muuta mukavaa ohjelmaa, niin illalla tekee mieli tanssia, ja sitä te ilmeisesti teittekin.

Nyt vain sitten uutta matka suunnittelemaan.

Mustaleski kirjoitti...

Voi miten kivalta kuulosti reissusi marizan... matkakuume nousee, mutta työt jarruttaa nyt, tosin tässä olisi ollut sellainen väliaika jolloin olisi voinut tempaista ulkomaille mutta kun, mutta kun.. sitä on turha nyt enää jossitella ja uusi tilaisuus tulee ehkä jo talven päälle. Nyt olisi ihan omiaan kun sataa ja myrskyää koko ajan.. masentaa ja on niin aivan helkkarin pimeää.

Mustaleski kirjoitti...

Anjuusa oli melkein samanlaisissa tunnelmissa näköjään:)