keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Tanssit VanhainkodissaTämä laulu soi tänään Vanhainkodissa missä olimme Latinobic ryhmän kanssa esiintymässä. Meitä oli kahdeksan seniori-ikäistä naista, pukeutuneina mustiin hameisiin, värikkäisiin puseroihin, kaunis huivi lantioilla ja kukkanen hiuksissa.

Meitä oli sinne kovasti odotettu ja toivottu joten menestys oli taattu.
Juhlasalissa tansimme neljä erilaista rivitanssia ja kun olimme tanssit tanssineet, niin otimme yleisön joukosta ihmisiä ja Ystävän laulun tahdissa tansimme valssia ja jos eivät jalat toimineet, otimme käsistä kiinni ja tansimme käsien kanssa valssin tahdissa.Tärkeintä oli, että kaikki oli mukana voimiensa mukaan eikä ketään jätetty yksin vaan kaikkien kanssa puhuttiin, naurettiin ja hassuteltiin. Muisteltiin myöskin menneitä hyviä aikoja, niitä kun he itsekkin olivat nuoria ja kävivät tansseissa.

Juhlasalista siirryimme sitten kerroksiin, koska sänkypotilaat ja pyorätuolilla liikkuvat eivät päässeet juhlasaliin. Siellä meitä jo innokkaasti odotettiinkin, aulassa olivat jo kaikki kynnelle kykenevät saapuneet, oli pyörätuolipotilaita kuin myös sänkypotilaita. Nyt esitimme vain kaksi tanssia ja taas Ystävän laulun soidessa kävimme kaikkien luona juttelemassa ja osa jopa tanssikin. Meille kerrottiin etukäteen, että kosketus olisi tärkeintä.

Tämän kaltainen vapaaehtoistyö tuo mukavaa vaihtelua vanhainkotien arkeen ja kaikki meistä kovasti tykkäsivät ja toivottivat meidät uudestaan tervetulleiksi.
Tämä päivä oli mieleen painuva ja liikuttava......hieno päivä kaiken kaikkiaan.

6 kommenttia:

Anjuusa kirjoitti...

Olitte varmaan kaunis ryhmä vanhusten ilona. Minäkin olin eilen, tosin ainoana meistä ystävistä (SPR) täällä palvelutalossa tanssittamassa asukkaita.Kerran kuussa on tanssitus ruokasalissa.Nino Nymanin isä ja hyvä haitaristi laitteineen ovat soittamassa. Vanhukset tykkäävät kovasti, kun saavat pientäkin liikuntaa musiikin tahdissa. Kosketus on tärkeää, halata ja pitää kiinni toisesta. Tanssi on tietysti hidasta kävelyä, mutta se asiahan siinä on tärkeintä.

On aina niin kepeä mieli, kun sieltä sitten polkaisee taas kotiin.
Kyllä meillä on hyvät harrastukset:)

maximex kirjoitti...

Tuollaiseen vanhainkotiin mäkin tahtoisin.
Polvissa alkaa olla vettä jo neljännessä(eka sodassa) polvessakin, joten tekis takuulla etwarttia, kun joku tyttö tulis hakeen kukka hiuksisaan...

ulleriina kirjoitti...

Vilunväreet ihollani luen kertomaasi ja kuuntelen tätä Ystävän laulua...

Kaunista huomiota vanhuksille, itsekin kohta kun olemme samassa jamassa..

orvokki kirjoitti...

Sun tekstistä kuvastuu tilaisuuden ilo ja riemu, veitte iloa ja tuulahduksen ulkomaailmasta vanhusten luokse, jotka eivät enää itse kykyne liikkumaan. Mutta muistoisa he tanssivat teidän kanssanne ja imivät itseensä musiikin ja liikkeenne.

Voi marizan, sinulla on niin ihania harrastuksia.

AnnaY kirjoitti...

Hienoa, annatte mukavaa ja tarpeellista iloa ihmisille!!
Minullekin tuli hyvä mieli tätä lukiessa. Kiitos.

Plätty kirjoitti...

Mahtava juttu, lämmitti mieltä. Eikös täällä samakasassa vai oliko se jo e-marketissa, kun joku ehdotti yhteistä vanhainkotia, jossa lauletaan ja tanssitaan:)Ettei ollu AnnaY?
Kiitos Marizan ja hyvää aurinkolomamatkaa.