maanantai 29. heinäkuuta 2013

Passi

Viisi vuotta on kulunut ja tuli aika uusia passi. Keväällä tuli uusi systeemi passin hakuun, piti tilata aika, aikaisemmin sen sai kun marssi luukulle ja esitti asiansa.
Poliisihallinollta tuli kirje missä kerrottiin, että passi vanheni ja pitäisi uusia lähiaikoina. Kirjeessä kerrottiin, että netin kautta voisi tilata ajan, ajattelin, että onpa kätevää,ei tarvitse soittaa. Mutta kun pääsin kyseiselle sivulle tuli poliisin käsi vastaan eikä sen ohi päästetty, ei muuta kuin soittamaan.

Meillä täällä on oma toimipiste mistä on saanut passin uusia, mutta se oli koko kesän kiinni. No, sain ajan Tikkurilasta ja ei muuta kuin  sinne. Tunnen Tikkurilan hyvin ja tiesin missä Poliisilaitos on. 
Passikuvat oli valmiina laatikossa.

Aika oli tiistaina, tulin mökiltä sunnuntaina enkä silloin viitsinyt tehdä asian eteen mitään, ajattelin että ehdin maanantaina ottaa vanhan passin ja kuvat laukkuni.
Maanantain olin asioilla paikallisessa ostarissa ja tulin vasta iltapäivällä kotiin.
No niin,ajattelin että nyt laitan passin ja kuvat valmiiksi laukkuni huomista varten niinkuin tapani on.
Mutta kuinkas kävikään. Passi oli siinä laatikossa jossa sitä aina pidin ja siinä piti olla kuvatkin, mutta eipä ollut.
Alkoi vimattu kuvien etsintä, kävin läpi kaikki laatikot, papereitten välit,kukkarot,laukut, taskut, kassit......kuvia ei missään. En kertakaikkiaan voinut käsittää missä ne mahtoivat olla.

Ei muuta kuin uuteen passikuvaan tiistaiaamuna. Aikavaraus oli  klo 11.50 ja mietin kuinka ehtisin ajoissa,
olin suunnitellut, että menisin sinne bussilla (ajoaika melkein tunti),olisin tietysti omallakin autolla voinut lähteä, mutta kun olin päättänyt että menen bussilla, niin yritän ainakin.

Ostarissa on Fotoliike, mutta en tiennyt mihin aikaan ovet avataan. Lähdin kotoa vähän vaille yhdeksän ja ajattelin, että olen heti valmiina kiinni ovenrivassa, mutta liike aukesi vasta kello 10.
Oli tunti aikaa. Vein autoni vähän kauemmaksi parkkiin ja loppuajan haahuilin ostarissa odotellen liikkeen avautumista.
Lopulta sain kuvat ja  oli vielä puolitunia aikaa bussin lähtöön, aikataulu 10.35. Istuin kaikessa rauhassa ja pysäkillä ja räpläsin aikani kuluksi puhelinta, kun tulin katsoneeksi laukuun ja huomasin VANHA PASSI EI OLLUT MUKANA. Kelo oli 10.20  nyt tuli tosi kiire.Auto oli kaukana parkissa, ehtisinkö hakea passin kotoa ja ehtisinkö vielä bussiin. Kiirettä pitää, mutta yritän, mietin kauanko bussi ajaa meidän pysäkille 5 vai 10 minuuttia. Olin kotiparkissa 10.30, juoksin tukkaputkella kotiin ja sieppasin passin pöydältä ja pysäkille. Loppu hyvin, kaikki hyvin.....odotin busia 5 min,  hyvin ehdin.

Ps.kuvia ei ole vieläkään löytynyt.
9 kommenttia:

Mustis kirjoitti...

Joku ihailija on varmasti varastanut passikuvasi Marizan? Ja näinhän se menee, ei ole ollenkaan kiire ja asiat ovat reilassa, mutta jostain syystä ne eivät aina ehkä olekaan.. miettii nimimerkki "joskus kiirehtynyt":) Kaikkien konstailujen jälkeen Sinulla on nyt uusi passi plakkaressa, joten eikun reissaamaan?

AnnaY kirjoitti...

Luulis että asioiminen helpottuu kun kaikkea muutakin elämää nopeuttavaa kerran keksitään. Mikä siin on että kaikesta on tullut niin hankalaa? Iällä ei ole kyllä sen kanssa mitään tekemistä. Ei sitä aina ennenkään ollut ihan kaikki tarvittavat mukana.

Ennen kun meni luukulle, melkein minne tahansa, sai sen mitä tuli hakemaan. Ja ajat ovat muka parantuneet? Hui hai sanon minä.

AnnaY kirjoitti...

Piti vielä jatkamani, että jonotin eilen puhelimessa verotoimistoon. Kaksi kertaa vartin! Ja kun minulle lopulta vastattiin, palveluhenkilö ei ymmärtänyt mitä kysyin. Veroneuvoja? Pah!

marizan42 kirjoitti...

Sehän siinä kiireessä eniten harmitti, kun olisi ollut tunti aikaa hakea passi kotoa eikä haahuilla ostarissa odottaen putiikin avautumista. Mutta kun on yksi pää kesät,talvet.

Petriina kirjoitti...

Jos oli monimutkaista minun passin saantini, niin oli Sinunkin! Eri tavalla tosin. Sain tilattua ajan poliisilaitokselle netin kautta heti ja samalla sain sähköpostiini siihen vahvistuksenkin, mutta siihen se joustavuus sitten loppuikin. Mistä sait uuden passin, poliisiasemaltako vai pitikö hakea R-kiskalta kuten minun?

maximex kirjoitti...

Ihmettelen samaa palvelujen heikkoutta, tai ei sitä nyt enää ihmetellä kannata.
Se on ollut heikkoa jo vuosikaudet ja tuntuu vaan pahenevan.

Mutta tuo verotoimiston juttu on sama johon olen törmännyt omieni kanssa.

Helvata, pitäs sitä nyt sentään suomee ymmärtää, ja inakin kuunnella mitä koittaa kysyä, eikä toimia ota/jätä mentaliteetillä.

Hämeenlinnasta ja Turusta (Lääninverovirastot) saa ainakin hyvää palvelua.

Tiedän kun soitin niihin ja asia järjestyi hyvin.

Verotoimistossa on meinaa ollut erinomainen ja hyvä palvelu ainakin vielä viime vuosikymmenen puolella.

marizan42 kirjoitti...

Passi toimitettiin viikon kuluttua lähimmälle R-Kioskille, se toimi hyvin.

orvokki kirjoitti...

Tekevälle sattuu ja tapahtuu... Hauska olisi ollut nähdä sinut kun laukkaat tukka putkena (tai eihän sun tukasta putkea saa :).
Oletko lähdössä passilliselle matkalle... kun uusit sen nyt. Sillä eihän passin tarvi olla voimassa kun sen "uusii".

marizan42 kirjoitti...

On tässä pieni matka suunnitteilla syyskuussa, en voisi lähteä sinne ilman passia.