lauantai 20. marraskuuta 2010

Matkailua osa 3

Mitä mukaan?

Matkalle otetaan kulunut matkalaukku tai iso kassi, huolettomat matkavaatteet ja vastakkaista sukupuolta oleva puolituttu matkakumppani. Kamera jätetään kotiin, ellei se ole sen verran kallis, että näyttää ammattilaisen vehkeeltä. Karttoja ja matkaoppaita otetaan, jos ne on ulkomaankielisiä. Aurinkolaseja-ja öljyä ei oteta, ne ostetaan paikan päältä. Matkalukemiseksi otetaan kirjoja, joiden kansissa lukee isolla kirjan ja kirjailijan nimi, joka tunnetaan matkakohteessa. Hyviä nimiä ovat Hemingway,Tsehov, Tolstoi ja Agatha Christie kovissa kansissa.
Matkavaluutta otetaan runsaasti ja käteistä. Matkashekit vaikuttavat amatöörimäisiltä.
Sosiaalisiin maihin otetaan dollareita, muualle Saksan markkoja. Paikallista valuuttaa ei oteta kuin kolikoita, joita on talletettu edellisestä matkasta.

Näitä pakattiin mukaan matkalle -79 ja tietysti paljon muutakin.

7 kommenttia:

peequu kirjoitti...

Ethän Sinä M ihan kaikkea kirjoitettua tekstiä usko, etkä noudata, etkä... Vuodet ne vierii ja maailma pyörii ja silleen.

marizan42 kirjoitti...

Tämä on vain historiaa vuodelta -78, näin jotkut matkailivat silloin, kun seei vielä ollut niin yleistä kuin tänään. Nyt puhaltaa uudet tuulet.

Petriina kirjoitti...

Oivoi sitä matkashekkien kanssa vatulointia ja valuuttojen vaihtoa silloin! Tosin oma ensimmäinen naapurimaita kauemmas suuntautunut ulkomaanmatkani tapahtui neljä vuotta myöhemmin, mutta tuollaista se suurin piirtein oli.

syysmyrsky kirjoitti...

Hauska juttu!Muistan matkat entiseen itänaapuriin,jolloin menomatkalla oli tavaraa enemmän kuin tullessa ja jotkut joutuivat tiukille tullissa:)

orvokki kirjoitti...

Kiva lukea entisajan matkasysteemeistä. Ja noinhan se oli. Matkaaminen oli jännempi tapaus kuin nykyään. Silloin siihen satsattiinkin enempi. Jatkoa odottelen..:)

marizan42 kirjoitti...

Huomasin just nyt, että minulla on ollut väärä vuosiluku, se oli 1979 eikä -78. Täytyy korjata.

merilii kirjoitti...

Ja Englannin rahasysteemi oli vielä silloin kolmijakoinen:punta,shillinki ja penny.Erikoista.Olin DDR ssä v.1970 ja matkustin Berliinistä junalla Länsi-Saksaan.Oli outo matka.Berliini oli outo paikka ,varsinkin muurilta itään ja länteen katseltuna.
Niin,matkashekit,muistan kyllä.