torstai 16. helmikuuta 2012

Pieni matkakertomus.......

Reilu kuukausi on kulunut siitä, kun tulin neljä viikkoa kestäneeltä Tenerifan matkaltani. Ensimmäistä kertaa olin ns. omatoimi matkalla, vuokrasin välittäjän kautta asunnon ja ostin lennot. Kuukauden vuokra oli 580 e +100 euroa välityspalkkio, lennot n. 500 euroa, eli olin neljä viikoa kahden viikon hinnalla, ei paha. 
Lento meni hyvin ja koneessa oli niin paljon tilaa, että saimme valita itse paikan ja istua mukavammin.
Perillä oli kaksi suomalaista naista vastassa suurella autolla johon me toisen matkalaisen kanssa menimme.

Asunto oli iso hyvin kalustettu kaksio hyvällä paikalla ja hyvin varustettu, uudet astiat, liinavaatteet, uusi hella/uuni ja kylpyhuoneessa iso pesukone joten passasi siellä asustella. Ainoa miinus oli suuri valkoinen päällyslakana johon meinasi joka yö hirttäytyä ( siellä ei ole pussilakanoita), mutta sekin asia järjestyi, kun lähetin viestin ystävälleni joka tuli viikon päästä ja pyysin tuomaan pussilakanan.

Oli taas mukava tulla kivaan tuttuun paikkaan, ilma oli lämmin ja aurinkoa riitti neljäksi viikoksi, kertaakaan ei satanut. Viikon kuluttua tuli ystäväni kahdeksi viikoksi  ja viimeiselle viikolle tulivat sisareni(6) joten olin vain yhden viikon yksin.

Ystäväni kanssa vietimme paljon aikaa yhdessä ( asuimme eri paikassa), päivällä käveltiin paljon ja illat kierreltiin tanssi ja laulupaikoissa. Vaikka siellä oli paljon ihmisiä liikkeellä, niin menopaikat olivat lähes tyhjät erästä hyvää laulupaikka lukuun ottamatta, se oli aina täynnä. Kolme miestä soitti kitaraa ja lauloi, paikka oli niin paikallisten kuin turistienkin suuressa suosiossa. Joulun aikaan siellä oli aivan hulvaton meno, kun paikallinen kaveri tuli haitarin kanssa soittamaan ja laulamaan, muutenkin siellä paikalliset ihmiset tykkäsivät laulaa, vaikka eivät varsinaisia esiintyjiä olleetkaan.

Kaksi viikkoa meni nopeasti ja ystäväni lähti, mutta sisareni tulivat. Heidän kanssaan vuokrasimme auton ja kävimme Teidellä sekä ajelimme tosi kapeita vuoristoteitä, juuri ja juuri mahtui kaksi autoa tielle, onneksi ei tullut yhtään bussia vastaan. 

Siellä vietettiin myöskin synttäreitäni, juhlat alkoivat luonani mansikkakakulla ja kuohuviinillä jonka jälkeen siiryimme kivaan ravintolaan syömään. Olin varannut sieltä pöydän ja kun kerroin,että meillä on pieni juhla, niin saimme kabinetin ja kauniisti katetun pöydän missä olimme aivan omalla porukalla. Siellä vierähti mukavasti kolme tuntia ja sitten jatkoille tanssimaan.

Niin meni neljä viikkoa mukavasti..........kaipuu jäi.

6 kommenttia:

AnnaY kirjoitti...

Sinulla vaikuttaa olleen rentouttava ja mukava loma. En ole koskaan ollut Teneriffalla, enkä sen puoleen muissakaan rantalomakohteissa.

Uskon, että tuollainen pidempi aika keskellä meidän pimeintä talvea, antaa sopivasti valoa ja voimaa tänne kylmän keskelle.

Mukavaa, että jaksat taas kirjottaa, toivottavasti voit hyvin!! Halit!

orvokki kirjoitti...

Voin kuvitella olosi tuolla - pienen kateuden poikasen myötäilemänä :)
Laulupaikan tunnelman muistan ja muutakin..

Ensi talvena uudestaan? - uusin kujein.. :D

Irja kirjoitti...

No tulihan se viimeinkin:) Sinulla on ollut aivan ihana loma Marizan, miten kiva kuulla!!! Kyllä tuollaisia muistoja on kiva kantaa, tuntuu että kaikki onnistui yli odotusten? Ja paljon onnea syntymäpäiväsi johdosta ja halauksia.. olkoot vuotesi yhtä onnellinen kuin lomasikin!

Plätty kirjoitti...

Olipas positiivinen matkakertomus, tuntui kuin olisin ollut siellä kuokkimassa:D
Kerran olen käynyt Teneriffalla ja nyt odottelen uutta matkaa, mutta kohde on toinen.
Onnea toivon edelleenkin elämääsi ja terveyttä, että jaksat nauttia siitä.

Milena kirjoitti...

Kyllä nyt jää kaipaamaan sekä miesystävää, kuutta sisarta että Teneriffan upeita maisemia! ;))

Unikkohoituri kirjoitti...

Kiva reissu oli sullakin..ja vietit samoin synttäreitäsi matkalla (niinkuin mäkin Thaimaassa )
Myöhästyneet Onnittelut Sulle.